Ossoboco av kycklinglår

En klassisk italiensk rätt som egenltligen görs på kalvlägg, men prova att laga den med kycklinglår. Mustigt och gott.

Du behöver

  • 1 kg kycklinglår
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st morötter
  • 3 st stjälkar blekselleri
  • 2 dl buljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st lagerblad
  • salt och peppar

Gremolata:

1 st citron
1 st persilja knippa
1.5 st vitlöksklyftor

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Tina kycklinglåren. Blanda samman mjölet med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd kycklinglåren i mjölblandningen.

2
Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Ta upp dem.

3
Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och tärna dem. Ansa och strimla sellerin. Fräs allt hacket i lite matfett en stund.

4
Tillsätt buljong, vin, tomatkross och lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka samman några minuter.

5
Lägg ner kycklinglåren och lägg på lock. Låt allt puttra under lock ca 30-35 minuter.

6
Tvätta citronen och torka den väl. Riv av det gula skalet. Finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman citronskal, persilja och vitlök.

7
Strö gremolatan över den färdiga rätten.


Kommentar:
Du kan fint göra både ossobucon och gremolatan i god tid och sedan bara värma ossobucon. Strö då inte över gremolata förrän rätten ska serveras.

Scroll to Top