Du behöver
- 1 kg kycklinglår
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 st morötter
- 3 st stjälkar blekselleri
- 2 dl buljong
- 2 dl vitt vin
- 1 st burk krossade tomater
- 1 st lagerblad
- salt och peppar
Gremolata:
1 st citron
1 st persilja knippa
1.5 st vitlöksklyftor
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Tina kycklinglåren. Blanda samman mjölet med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd kycklinglåren i mjölblandningen.
2
Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Ta upp dem.
3
Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och tärna dem. Ansa och strimla sellerin. Fräs allt hacket i lite matfett en stund.
4
Tillsätt buljong, vin, tomatkross och lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka samman några minuter.
5
Lägg ner kycklinglåren och lägg på lock. Låt allt puttra under lock ca 30-35 minuter.
6
Tvätta citronen och torka den väl. Riv av det gula skalet. Finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman citronskal, persilja och vitlök.
7
Strö gremolatan över den färdiga rätten.
Du kan fint göra både ossobucon och gremolatan i god tid och sedan bara värma ossobucon. Strö då inte över gremolata förrän rätten ska serveras.