Rutiga smörgåstårtan

En smörgåstårta räcker till många och den kan stå klar och vänta i kylen. Den här med skaldjur är extra festlig.

Du behöver

  • 12 st formbröd landgångsskivor vitt

Fyllning 1 och 3:

1.5 dl majonnäs lätt
1 dl lätt crème fraiche
2 st burkar salladskrabba
1 msk chilisås
1 st dill liten knippa
100 g stenbitsrom röd

Fyllning 2:

1 st böcklingpastej tub

Garnering:

1 st kräftstjärtar ask i lag
stenbitsrom ca 60 g röd
stenbitsrom ca 60 g svart
dill citron
gurka
majonnäs på tub

Det här behövs för 10-12 bitar:

Gör så här

1
Rör samman majonnäsen till fyllning 1 och 3 med creme fraiche och chilisås.

2
Låt salladskrabban rinna av väl. Hacka dillen.

3
Rör samman majonnäsblandningen med krabba, dill och stenbitsrom.

4
Lägg 3 brödskivor som botten och bred cirka hälften av fyllning 1 och 3 över dem.

5
Lägg nästa 3 brödskivor på andra ledden över de första. Bred böcklingpastej över.

6
Täck med 3 nya skivor som lägges parallellt med de första. Bred resterande krabbfyllning över och täck med de 3 sista brödskivorna.

7
Bred ett tunt lager med majonnäs över och runtom hela tårtan.

8
Spritsa med majonnäs i tub ett rutmönster över hela tårtan, 4×4 rutor. Lägg kräftstjärtar och stenbitsrom i olika färger på i rutorna. Garnera kräftstjärtsrutorna med dillvippa, röd stenbitsrom med citronbit och svart stenbitsrom med 1/2 cocktailtomat. Skär gurkbitar lika höga som tårtan och skiva dem på höjden. Dela citronskivorna. Garnera kanten på tårtan med gurkskivor och citronskivor.

Scroll to Top