Tryffeltårta

Ta fram det här receptet när du är sugen på på en riktig "godistårta"! Den är lätt att baka, billig och mycket omtyckt. Tårtan kan njutas till kaffe eller bjudas som dessert, gärna med en klick vispad grädde.

Du behöver

Botten:

150 g smör eller margarin
1 msk socker
3.5 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g kokosfett
5 dl florsocker (300 g)
2 st ägg
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Ugn: 225°/200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Hacka fettet i mjölet blandat med socker. Arbeta ihop det till en deg. Kavla eller kläm ut ca 2/3 av degen i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Låt degen gå en bit upp på formens kant.

2
Lägg en folieremsa runt kanten på formen. (Då åker degen inte ner.) Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225°. Ta bort folieremsan.

3
Smält kokosfettet och låt det svalna. Vispa florsocker och ägg pösigt. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Tillsätt kokosfettet.

4
Häll fyllningen i formen. Kavla ut resten av degen och tag ut ett runt lock eller “dekorationskakor” och lägg på tryffelsmeten. Grädda färdigt i 200° i ca 30 minuter. Låt tårtan svalna innan den tas ur formen. Servera tårtan kall, gärna med en klick vispad grädde.

Scroll to Top