Wienerschnitzel

Wienerschnitzel ska egentligen tillagas av kalvinnanlår, men det går bra att använda utskuren fläskkotlett eller skivor av färsk skinka om du inte får tag i kalvkött. Bjud schnitzlarna nystekta tillsammans med gröna ärter och klyftpotatis.

Du behöver

  • 4 st kalvinnanlår tunna skivor

Dubbelpanering:

1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
1 msk vatten
1.5 dl ströbröd

Garnering:

1 st citron
4 st ansjovisfiléer
4 tsk kapris

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman mjölet med salt och peppar på en tallrik. Häll ströbrödet på en annan tallrik. Vispa ägget lätt tillsammans med vatten. Banka ut köttet till tunna skivor om du använder fläskkött. Vänd köttskivorna i kryddmjölet och skaka av överflödet.

2
Vänd sedan köttskivorna i äggvispet och slutligen i ströbrödet. Klappa in ströbrödet och se till att det täcker hela köttskivan. Låt schnitzlarna ligga och torka lite.

3
Gör under tiden garneringen. Skala citronen och skär 4 tjocka skivor. Rulla samman varje ansjovisfilé och lägg dem ovanpå citronen. Lägg kaprisen i hålet på ansjovisrullarna.

4
Värm lite matfett i en stekpanna på medelvärme och låt det bli lätt ljusbrunt. Lägg i 1-2 schnitzlar och stek dem ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt mera matfett under stekningen om det behövs. (Tänk på värmen, ströbrödspanerat kött bränns lätt.) Diska stekpannan och stek de andra schnitzlarna. Lägg på garneringen.

Scroll to Top