Amerikansk färsgryta

En köttfärsgryta som är laddad med näring men fattig på kalorier.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 st blomkålshuvud ca 500 g
  • 3 st stjälkar stjälkselleri
  • 1.5 tsk dragon
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st vitlök klyfta
  • 4 dl vatten
  • 3 st tomater
  • kryddgrönt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa blomkålen och dela den i små buketter. Ansa och skär sellerin i bitar. Skär tomaterna i klyftor.

2
Fräs färsen jämnt smulig i lite matfett tills den har fått lite färg.

3
Lägg färsen i en gryta och tillsätt, selleri och blomkål. Krydda med dragon, salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och pressad vitlök. Späd med vatten.

4
Låt grytan sjuda ca 8 minuter.

5
Tillsätt tomatklyftorna och låt grytan puttra ytterligare ca 2 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Garnera med kryddgrönt. Bjud kokt pasta eller ris till, eller ett gott bröd. Servera gärna grytan i djupa tallrikar.

Scroll to Top