Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 st blomkålshuvud ca 500 g
- 3 st stjälkar stjälkselleri
- 1.5 tsk dragon
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st buljongtärning
- 1 st vitlök klyfta
- 4 dl vatten
- 3 st tomater
- kryddgrönt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa blomkålen och dela den i små buketter. Ansa och skär sellerin i bitar. Skär tomaterna i klyftor.
2
Fräs färsen jämnt smulig i lite matfett tills den har fått lite färg.
3
Lägg färsen i en gryta och tillsätt, selleri och blomkål. Krydda med dragon, salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och pressad vitlök. Späd med vatten.
4
Låt grytan sjuda ca 8 minuter.
5
Tillsätt tomatklyftorna och låt grytan puttra ytterligare ca 2 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Garnera med kryddgrönt. Bjud kokt pasta eller ris till, eller ett gott bröd. Servera gärna grytan i djupa tallrikar.