Ankbröst på spett

Anka är vanligt i Provence. Här serveras den med anklever men får du inte tag på anklever så använd kycklinglever.

Du behöver

  • 2 st ankbröst
  • 8 st träspett vattenlagda
  • salt och peppar
  • 200 g anklever eller kycklinglever

Sås:

3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk vinäger balsamico
1.5 msk maizenaredning för mörka såser
1 msk smör

Garnering:

persilja gräslök

Tillbehör:

tomat
sockerärter
svamp stekt
potatisgratäng

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Häll vatten, kalvfond och vinäger i en kastrull. Låt det koka några minuter. Rör ner Maizenaredningen och låt såsen koka 1 minut. Ta kastrullen från värmen.

2
Dela varje ankbröst i 4 resmor på längden. Trä upp dem på vattenlagda träspett.

3
Skär levern i skivor. Stek skivorna gyllene på båda sidorna i lite matfett några minuter. Salta och peppra.

4
Stek spetten i lite matfett först med skinnsidan nedåt, ca 3-4 minuter för rosa kött och sedan 3-4 minuter på andra sidan. Salta och peppra.

5
Värm såsen på nytt och blanka av den med 1 msk smör. Smaka av.

6
Lägg levern mitt på tallriken. Häll såsen över och runtom. Lägg spetten ovanpå och garnera med gräslök och persilja. Bjud de olika tillbehören till.

Scroll to Top