Du behöver
- 500 g broccolibuketter
- vatten
- salt
- 3 st ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- muskot lite riven
Ugn: 225°
Svampsås:
200 g svamp skivad förvälld
2.5 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
0.25 tsk salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Förväll broccolin i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl.
2
Kör broccolin i matberedare eller mixer till en slät puré.
3
Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar och muskot. Blanda ner purén.
4
Smörj en kransform, som rymmer ca 1 1/2 l, mycket väl. Lägg smeten i formen. Täck med folie.
5
Grädda kransen i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Låt den stå några minuter, innan den stjälps upp.
6
Gör såsen medan kransen gräddas. Fräs svampen i matfett tills det “knäpper” i den. Strö över mjöl, rör om och späd med vätskan. Sjud såsen i minst 10 minuter. Smaka av med salt.
7
Garnera kransen och servera med svampsåsen, gärna hälld i ringen.