Fiskfylld paprika i oliv- och chilisås

Vill du bjuda den här rätten som entrérätt så räcker det med en fylld paprikahalva per person.

Du behöver

  • 6 st paprika små
  • 400 g torskfilé
  • 1.5 tsk salt
  • 1/2-1 st röd chili
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mellangrädde (rumsvarm)
  • 1 dl mjölk (rumsvarm)
  • fiskbuljong + 5 dl vatten

Sås:

1 st schalottenlök
11 st oliver pimentofyllda
2.5 dl mellangrädde
0.5 dl chilisås
1 dl fiskbuljong
1 tsk potatismjöl
salt och peppar

Garnering:

250 g räkor med skal
dillkvistar

Det här behövs till huvudrätt för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i en matberedare eller mixer.

2
Kärna ur och ta bort hinnorna på chilin. Finhacka den och lägg hacket tillsammans med salt, ägg och mjöl i matberedaren. Kör maskinen och späd samtidigt med rumsvarm grädde och mjölk.

3
Halvera paprikorna och kärna ur dem. Fördela fiskfärsen i dem.

4
Ställ paprikorna i en vid stor panna med lock. Häll vatten och buljongtärning runtom. Låt det koka upp och sjuda på svag värme under lock ca 15-20 minuter.

5
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett i en kastrull.

6
Skiva oliverna och lägg ner dem i kastrullen. Tillsätt chilisås, fiskbuljong, grädde och potatismjöl. Låt det koka upp under omrörning. Smaka av.

7
Skala räkorna. Lägg 3 paprikahalvor på varje tallrik och garnera dem med räkor. Häll såsen runtom och grnera med dillkvistar. Kokt ris är gott till.

Scroll to Top