Karuselltårta

Till pingstkaffet bjuder vi på karuselltårta.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.75 dl kokande vatten

Fyllning:

boysenbärsmarmelad ca 2 dl
sylt eller marmelad

Garnering:

4 dl vispgrädde
jordgubbar
mandelspån rostad

Tillbehör:

2 st bakplåtspapper
strösocker

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 12 bitar:

Gör så här

1
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver. Rör ner det försiktigt i äggsmeten. Tillsätt det kokande vattnet och rör om. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills kakan har fin färg och har “stannat”.

3
Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Bred marmelad eller sylt över kakan. Mät kakan och markera 6 remsor på längden. Skär ut remsorna.

4
Ta en remsa och rulla ihop den. Lägg den på en flat tallrik eller en löstagbar kakformsbotten. Fortsätt att snurra remsorna en efter en utanpå den föregående tills remsorna är slut. Vispa grädden till skum och spritsa den över tårtan. Garnera med bär och mandelspån.

Scroll to Top