Du behöver
- lax ca 300 g rökt i tunna skivor
- 8 st pilgrimsmussla (kokta)
- 1.5 msk pressad citronsaft
- 2 krm salt
- 0.5 krm peppar
- 4.5 msk olivolja
- 4 msk basilika gräslök och dill
- 0.5 st paprika liten röd
- 0.5 st paprika liten grön
- 0.5 st paprika liten gul
Garnering:
tomatrosor cocktailtomater,
citron dill, gräslök
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Fördela laxskivorna på 4 tallrikar.
2
Skär de kokta pilgrimsmusslorna i sneda skivor och lägg dem i mitten över laxskivorna.
3
Kärna ur och finhacka paprikorna. Hacka gräslök, dill och basilika. Fördela örter och paprika över laxskivorna.
4
Skaka samman pressad citronsaft med salt och peppar. Tillsätt olivoljan och vispa samman det. Ringla oljan över lax och musslor.
5
Garnera som på bilden.