Chokladtårta till Mors dag

Den här tårtan har anor från amerikanska södern. Makalöst god är den, en riktig kaloribomb, men väl värd varenda kalori! Dessutom är tårtan mäktig och bör avnjutas i små bitar. Perfekt att göra för dig som inte är så van att baka, du behöver inte ens använda ugnen.

Du behöver

  • 150 g digestivekex (ca 11 kex)
  • 50 g smör osaltat

Fyllning:

300 g marshmallows
6 msk mjölk
0.5 tsk kanel
350 g mörk blockchoklad
4 dl vispgrädde
4 msk rom
4 msk kaffe starkt
75 g pekannötter eller valnötter

Garnering:

kakaopulver
50 g blockchoklad riven mörk

Det här behövs för ca 8 bitar:

Gör så här

1
Krossa kexen. Smält smöret. Blanda samman smör och kexsmulor. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.

2
Lägg marshmallows i en kastrull tillsammans med mjölk och kanel. Låt det smälta på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt det bli kallt.

3
Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Låt chokladen svalna lite. Grovhacka nötterna. Vispa grädden till skum.

4
Rör ner rom, kaffe, choklad och grädde i marshmallowsblandningen. Bred ut massan i formen. Ställ dem kallt att stelna.

5
Sikta kakaopulver över den kalla kakan och strö över rivet blockchoklad.

Scroll to Top