Glassbakelser med marängtäcke

Tycker du om "Glace au four"? Då kommer du att älska de här glassbakelserna som är en variant av den klassiska franska glassdesserten.

Du behöver

  • 4 st sockerkaksskivor
  • sylt eller bär
  • 5 dl glass

Marängtäcke:

3 st äggvitor
150 g socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

mandelspån

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg sockerkaksskivorna på ett ugnssäkert fat. Skär den otinade glassen i skivor.

2
Fördela glassen på sockerkaksskivorna och lägg på en klick sylt eller några bär.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker.

4
Bred marängsmeten över glassen så att smeten täcker helt. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 5 minuter, och servera genast.


Kommentar:
För att kunna vispa äggvitor till maräng, måste visp och skål vara absolut rena och torra. Det går också lättare att vispa vitorna om de är kalla.

Scroll to Top