Du behöver
- 4 st sockerkaksskivor
- sylt eller bär
- 5 dl glass
Marängtäcke:
3 st äggvitor
150 g socker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
mandelspån
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg sockerkaksskivorna på ett ugnssäkert fat. Skär den otinade glassen i skivor.
2
Fördela glassen på sockerkaksskivorna och lägg på en klick sylt eller några bär.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker.
4
Bred marängsmeten över glassen så att smeten täcker helt. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 5 minuter, och servera genast.
För att kunna vispa äggvitor till maräng, måste visp och skål vara absolut rena och torra. Det går också lättare att vispa vitorna om de är kalla.