Du behöver
- 200 g kycklinglever
- 1 st gul lök
- 140 g bacon
- 2 st vitlöksklyftor
- 500 g blandfärs
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk svartpeppar
- 2 msk vetemjöl
- 3 st ägg
- 2 dl crème fraîche
Mangosalsa:
1 st mango mogen
basilika ca 1 msk hackad
1 msk sirap vit
1 msk vitvinsvinäger
peppar nymalen
Ugn: 175°
Det här behövs för 12-15 skivor:
Gör så här
1
Skär kycklinglevern i mindre bitar. Skala och tärna löken. Fräs lök och lever i lite matfett i en stekpanna tills löken är mjuk och glansig och levern lätt rosa inuti. Låt det kallna.
2
Lägg färsen i en skål och tillsätt pressad vitlök, salt, peppar, mjöl, ägg och creme fraiche. Strimla baconet och lägg ner det i färsen tillsammans med lök/lever och arbeta färsen smidig.
3
Häll smeten i smord 1 1/2-liters form. Jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 60-70 minuter.
4
Skala mangon. Ta bort kärnan och skär mangon i ca 1 cm stora tärningar. Hacka basilikan. Blanda samman alla ingredienserna till mangosalsan. Stjälp upp den kalla patén och skiva den. Bjud salsan och en sallad till.