Lantpaté med mangosalsa

Laga en saftig paté och bjud den med spännande mangosalsa till. Komplettera med en sallad och kanske ett gott bröd. Patén är perfekt som entrérätt eller liten kvällsrätt. Den passar också bra som en av rätterna på ett buffébord.

Du behöver

  • 200 g kycklinglever
  • 1 st gul lök
  • 140 g bacon
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g blandfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 dl crème fraîche

Mangosalsa:

1 st mango mogen
basilika ca 1 msk hackad
1 msk sirap vit
1 msk vitvinsvinäger
peppar nymalen

Ugn: 175°

Det här behövs för 12-15 skivor:

Gör så här

1
Skär kycklinglevern i mindre bitar. Skala och tärna löken. Fräs lök och lever i lite matfett i en stekpanna tills löken är mjuk och glansig och levern lätt rosa inuti. Låt det kallna.

2
Lägg färsen i en skål och tillsätt pressad vitlök, salt, peppar, mjöl, ägg och creme fraiche. Strimla baconet och lägg ner det i färsen tillsammans med lök/lever och arbeta färsen smidig.

3
Häll smeten i smord 1 1/2-liters form. Jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 60-70 minuter.

4
Skala mangon. Ta bort kärnan och skär mangon i ca 1 cm stora tärningar. Hacka basilikan. Blanda samman alla ingredienserna till mangosalsan. Stjälp upp den kalla patén och skiva den. Bjud salsan och en sallad till.

Scroll to Top