Festlig rabarberpaj

Laga en riktigt god dessert att överraska med!

Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning:

rabarber ca 600 g
1.5 dl socker

Maräng:

3 st äggvitor
1 dl socker

Ugn: 225°/150°

Det här behövs för 6-8 port:

Gör så här

1
Ansa rabarbern och skär den i bitar. Lägg dem i en ugnssäker form med socker. Täck formen och “smält” rabarbern i 225° varm ugn i ca 20 minuter.

2
Smula fettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta samman degen. (Låt den eventuellt vila kallt en stund.)

3
Kavla eller kläm ut degen och klä en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda ca 20 minuter i 225°.

4
Lägg de smälta avrunna rabarberbitarna i formen.

5
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner socker och vispa lite till. Spritsa marängen över pajen och sätt in i den i 150° ca 15 minuter.

6
Servera efterrätten avsvalnad och gärna med en klick glass, grädde eller vaniljsås.


Kommentar:
Du kan “smälta” rabarbern i mikron också. Tiden beror på ugnens effekt. Ska rabarberpajen stå färdigt en stund, kan du pensla pajbottnen med smält blockchoklad innan du lägger på rabarbern. Då blir bottnen inte mjuk.

Scroll to Top