Fyllda Tomater (av Eva i Stenungsund)

Detta recept kommer från en god vän som bor i Rumänien, där fyllda tomater är en mycket populär maträtt.

Du behöver

  • 4 st stora tomater

Fyllning:

potatismos (hemmagjord eller pulver)
4 msk vitlökssmör eller 6 msk av något mildare kryddsmör

Garnering:

riven ost

Ugn: 225º

Detta behövs för 2 personer:

Gör så här

1
Börja med att skölja tomaterna. Gör sedan ett snitt över tomaten och ta ur så mycket av innehållet som möjligt.

2
Ta nu fram potatismoset och blanda ner vitlöksmöret eller annat kryddsmör.

3
Fyll sedan tomaterna med moset och lägg upp på plåt och riv över ost. Smaksätt med kryddor som du själv tycker om.

4
Låt stå i ugnen i 10 minuter.

5
Servera gärna med en dillkvist och/eller blomkålsbuketter.

Scroll to Top