Pavlovamaräng

Den kan också bakas dagar i förväg och förvaras torrt innan den fylls och serveras.

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 250 g socker ca 3 dl
  • 1 msk majsena
  • 2 tsk pressad citron eller vinäger
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

3.5 dl vispgrädde
frukt och

Ugn:150°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa vitorna till hårt skum och sätt till 1 msk socker i taget. Vispa smeten tills den är tjock.

2
Vispa i majsena, vinäger och vaniljsocker.

3
Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt till en rundel, ca 23 cm i diameter. För upp kanterna så att det blir en grop i mitten.

4
Grädda ca 1 1/2 timme. Låt marängen kallna. Lägg den sedan på ett fat och fyll mitten med vispad grädde och bär eller frukt.


Kommentar:
När du vispar maräng måste både visp och skål vara absolut rena och torra.

Scroll to Top