Rabarberkaka (av Monica i Jomala, Åland)

Jag fick detta recept av min sons gudmor i fjol och den är suverän att servera kall på sommar kvällarna.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 st smör gr
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1.5 dl rabarber

Koka:

3 dl grädde
1 msk smör
1 dl socker

Det här räcker till 8-10 personer:

Gör så här

1
Skölj och skala rabarbern och skär i små bitar.

2
Vispa lätt upp sockret och äggen. Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna, häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform, strö över rabarberna.
Grädda kakan i 200 graders ugn i ca 20 minuter.

3
Koka grädden, smöret och sockret i ett hastigt uppkok, tag bort kastrullen och häll blandningen på den halvfärdigt gräddade kakan och grädda ytterligare 20-25 minuter.

4
Servera kakan kall med eller utan glass.

Scroll to Top