Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 150 st smör gr
- 3 dl mjöl
- 1 msk bakpulver
- 1.5 dl rabarber
Koka:
3 dl grädde
1 msk smör
1 dl socker
Det här räcker till 8-10 personer:
Gör så här
1
Skölj och skala rabarbern och skär i små bitar.
2
Vispa lätt upp sockret och äggen. Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna, häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform, strö över rabarberna.
Grädda kakan i 200 graders ugn i ca 20 minuter.
Grädda kakan i 200 graders ugn i ca 20 minuter.
3
Koka grädden, smöret och sockret i ett hastigt uppkok, tag bort kastrullen och häll blandningen på den halvfärdigt gräddade kakan och grädda ytterligare 20-25 minuter.
4
Servera kakan kall med eller utan glass.