Texmexgratäng (av Annmari i Uppsala)

Serveras med fräsch sallad (tomat, gurka, sallad, majs) och naturligtvis nacho-chips!

Du behöver

  • 1 st burk crème fraîche (2dl)
  • 1 st philadelphiaost (200g)
  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st paprika röd i småbitar
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st kryddblandning påse tacomix
  • vitlök pressad
  • riven ost

Gör så här

1
Fräs köttfärs,paprika och lök.

2
Tillsätt kryddblandningen och rör om. Häll i tomaterna, rör, pressa i vitlök efter smak (jag använder en medelstor klyfta), låt puttra lite.

3
Rör ihop philadelphiaosten med creme fraichen, bred ut den i en ugnsfast form. Häll över köttfärsblandningen och strö över den rivna osten. Grädda i ugnen på 225 grader tills det puttrar (ca 20min.)

4
Man kan förbereda rätten ända fram till gräddningen, får du middagsgäster, så vid jättedålig tidsmarginaler gör allt utom gräddningen kvällen innan, ställ bara i kylskåpet väl täckt (vitlökslukten).

Scroll to Top