Fläderparfait med jordgubbssås

Naturens skafferi bjuder på den viktigaste råvaran till denna ljuvliga sommardessert. Snabbt och lätt gör du fläderparfaiten och låter den sen vänta i frysen!

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk fläderblomssaft outspädd
  • 1.5 msk gin

Jordgubbssås:

1 l jordgubbar
florsocker ca 3-4 msk

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Lägg äggulorna i en skål tillsammans med florsocker. Vispa det riktigt ljust och pösigt.

2
Vispa grädden till skum. Rör ner grädden i äggsmeten tillsammans med saft och gin. Rör till en jämn smet.

3
Häll smeten i en rund form. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen och frys i minst 4 timmar. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp parfaiten ca 15-20 minuter innan den ska serveras.

4
Rensa och skölj jordgubbarna spara gärna några till garnering. Dela bären i mindre bitar och lägg dem i en mixer eller matberedare. Kör till en sås. Smaka av med florsocker. Skeda lite av jordgubbssåsen över parfaiten. Bjud resten separat till.

Scroll to Top