Du behöver
- 3 st äggulor
- 4 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
- 4 msk fläderblomssaft outspädd
- 1.5 msk gin
Jordgubbssås:
1 l jordgubbar
florsocker ca 3-4 msk
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Lägg äggulorna i en skål tillsammans med florsocker. Vispa det riktigt ljust och pösigt.
2
Vispa grädden till skum. Rör ner grädden i äggsmeten tillsammans med saft och gin. Rör till en jämn smet.
3
Häll smeten i en rund form. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen och frys i minst 4 timmar. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp parfaiten ca 15-20 minuter innan den ska serveras.
4
Rensa och skölj jordgubbarna spara gärna några till garnering. Dela bären i mindre bitar och lägg dem i en mixer eller matberedare. Kör till en sås. Smaka av med florsocker. Skeda lite av jordgubbssåsen över parfaiten. Bjud resten separat till.