Falsk savaräng

Äkta savaräng bakas av jäsdeg, men med sockerkaka som stomme blir savarängen faktiskt ännu godare när den har dränkts in med fruktspad och likör. Den kallas då för falsk savaräng. Bjud kakan som dessert eller som överraskning till kaffet i det gröna.

Du behöver

Kaksmet:

2 st ägg
2 dl socker
50 g smält smör eller margarin
1.25 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Indränkning:

fruktspad rom eller likör

Garnering:

frukt och
Vispad grädde

Det är behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.

2
Blanda ner smält avsvalnat fett och mjölk samt, till sist, mjöl blandat med bakpulver.

3
Häll smeten i en smord och bröad kransform. Grädda ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

4
Lägg tillbaka kakan i den rendiskade formen. Stick med en provnål i kakan. Häll på lite fruktspad och låt kakan stå och dra en stund innan den stjälps upp och garneras.

Scroll to Top