Havsmousse

En läcker och lättlagad förrätt som står färdig i kylskåpet när gästerna kommer. Du kan t.o.m laga den ett par dagar innan den ska bjudas.

Du behöver

  • 2 st tonfisk
  • 1 pkt crabsticks
  • 4 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
  • 1 dl dill finklippt
  • 1.5 dl majonnäs gärna lätt
  • 1.5 dl crème fraîche gärna lätt
  • 0.5 dl chilisås

Garnering:

sallad
citron
dill

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Låt tonfisken rinna av och kör den i matberedaren tillsammans med krabban.

2
Blanda dill, majonnäs, creme fraiche och chilisås. Rör ner detta i fiskblandningen.

3
Krama ur gelatinet och smält bladen under omrörning på svag värme. Blanda ner det i smeten. Rör kraftigt.

4
Packa moussen i en större vattensköljd form eller i 6 vattensköljda portionsformar. Ställ moussen kallt i minst 5-6 timmar.

5
Lossa runt kanten och stjälp upp moussen. Garnera. Bjud gärna ett bröd till.

Scroll to Top