Du behöver
- 2 st tonfisk
- 1 pkt crabsticks
- 4 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
- 1 dl dill finklippt
- 1.5 dl majonnäs gärna lätt
- 1.5 dl crème fraîche gärna lätt
- 0.5 dl chilisås
Garnering:
sallad
citron
dill
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Låt tonfisken rinna av och kör den i matberedaren tillsammans med krabban.
2
Blanda dill, majonnäs, creme fraiche och chilisås. Rör ner detta i fiskblandningen.
3
Krama ur gelatinet och smält bladen under omrörning på svag värme. Blanda ner det i smeten. Rör kraftigt.
4
Packa moussen i en större vattensköljd form eller i 6 vattensköljda portionsformar. Ställ moussen kallt i minst 5-6 timmar.
5
Lossa runt kanten och stjälp upp moussen. Garnera. Bjud gärna ett bröd till.