Cheesecake garnerad hallon och blåbär

Festa på cheesecake! Här har vi låtit en härlig amerikansk cheesecake få ett täcke av färska hallon och blåbär. Bjud gärna en sås gjord på pureade hallon till. Mums! Det här är den typ av cheesecake som amerikanarna älskar!

Du behöver

  • 12 st digestivekex
  • 2 msk farinsocker brun
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning 1:

400 g philadelphiaost
1 dl socker
1 msk vetemjöl
0.25 tsk salt
3 st ägg
2 tsk rivet citronskal

Fyllning 2:

3 dl gräddfil
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

hallon och blåbär

Ugn: 175°

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Krossa kexen eller kör dem i en mixer eller matberedare till finstötta smulor. Smält matfettet.

2
Rör samman kexsmulorna med farin och matfett. Tryck ut det till en botten i en form med löstagbar kant. Ställ den kallt.

3
Vispa samman Philadelphiaosten med socker, vetemjöl, citronskal och salt. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

4
Häll fyllningen ovanpå kexbottnen och grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter. Stäng ugnsvärmen.

5
Rör ut gräddfilen med socker och vaniljsocker. Bred det över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och låt den stå i eftervärmen ca 8 minuter.

6
Garnera med hallon och blåbär.


Kommentar:
Hallonsås smakar jättegott till cheesecaken. Mixa ca 1/2 liter hallon
till puré. Smaka av med ca 1 msk florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.

Scroll to Top