Husets risotto

En annorlunda risotto fjärran från de torra gryn, uppblandade med lite rester, som de flesta kallar "risotto". Den här är jättegod. Mycket gott till rimmade kycklingklubbor som du hittar recept på under "Fågelrätter".

Du behöver

  • 3 dl grötris
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vitt vin
  • buljong (av tärning)
  • 2 dl parmesanost färskriven
  • 100 g färskost eller naturell

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Fräs vitlök och rödlök i smör under omrörning. Lägg i riset och låt det fräsa med en stund.

2
Häll i vinet och fortsätt att röra. När vinet har kokat in tillsätts buljong, lite i taget, under omrörning.

3
Efter ca 20-30 minuter är riset kladdigt och klart och då tillsätts parmesanosten och färskosten. Blanda väl och bjud risotton varm.


Kommentar:
Risotton kan förstärkas med fräst svamp eller någon grönsak och bli en helt ny och egen rätt.

Scroll to Top