Kassler gremolata med grönsaksgratäng

Blanda finrivet citronskal med finhackad persilja och vitlöksklyftor och du får en god gremolata att breda på kasslerskivor. En italien-inspirerad middag. Bjud grönsaksgratäng till.

Du behöver

  • 600 g kassler benfri
  • 1 st persilja bunt
  • citron rivet skal av 1
  • 1.5 st vitlöksklyftor

Grönsaksgratäng:

potatis ca 600 g
1 st squash liten
1 st purjolök
2 st morötter
2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0.5 tsk salt
2 dl parmesanost nyriven

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatis och morötter. Strimla dem som till Jansons. Strimla squash och purjolök.

2
Blanda samman alla grönsakerna och tillsätt salt, pressad vitlök och 1/2 dl olivolja. Lägg allt i en smord eldfast form eller i 4 portionsformar.

3
Ringla över resten av oljan och strö parmesanost ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills allt är mjukt.

4
Finhacka persilja och vitlöksklyftor. Blanda samman det med finrivet citronskal.

5
Skiva kasslern och stek skivorna gyllene i lite matfett på båda sidorna. Fördela persiljeblandningen över kasslerskivorna. Bjud gärna en sallad till.

Scroll to Top