Pica-picas ekonomiska fisksoppa (av Berit på Tenerife)

Detta recept fick jag från min dotters nordspanska farmor, från den tid då det fanns 10 och flera barn i familjen och bara pappan arbetade. Då fick mor i huset vara tusenkonstnär och tillvarata allt. Denna rätt kan serveras till vardags och även till fest. Du kan använda all slags mager fisk eller lyxa till den med skaldjur.

Du behöver

  • 275 g bröd vitt typ baguette skuret i lövtunna skivor
  • 1 dl olivolja
  • 1 l fiskbuljong (tärning)
  • 1 st ägg
  • 275 g fisk (typ torsk men även lax går bra)
  • persilja eller dill allt efter smak
  • salt

Det här behövs till 2 personer

Gör så här

1
Fräs brödet i oljan tills det får färg.

2
Lägg allt brödet i den varma fiskbuljongen, rör om så det går sönder.

3
Lägg i den finhackade fisken eller räkorna och slå i det uppvispade ägget. Rör om.

4
Lägg i dill eller persilja.

5
Om du vill går det bra att slå i lite torr sherry.

6
Glöm inte att smaksätta med lite salt om det behövs.

7
Mycket enkel och smakrik soppa.

Scroll to Top