Du behöver
Pastadeg:
4 dl äggula ca 4-5 st
400 g vetemjöl
100 g durumvete
3 msk olivolja
Fyllning:
150 g färska vårmurklor
champinjoner el
1 st schalottenlök finhackad
1 msk smör
1 dl vispgrädde
2 msk sherry
2 dl hönsbuljong (tärning)
salt och peppar
Sås:
2 dl vispgrädde
1 dl hönsbuljong (tärning)
2 st vitlöksklyftor
150 g parmesanost
Tillbehör:
sparrisstänger ca 12
vatten + salt
Ugn: 225º
1 st citron rivet skal och pressad saft
3 msk olja
salt och peppar
färsk timjan
Istället för egen pasta kan du använda lasagneplattor (helst färska), som då kokas ca 2-4 minuter, innan de delas fylls och formas till knyten. Champinjoner kan ersätta murklorna om du föredrar detta.