Chokladfrestelse

Desserten kan stå klar i kylen. Bara att lägga på säsongens bär strax innan den ska serveras.

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g blockchoklad vit
  • 1 st ägg
  • 1 dl kesella gourmet
  • punsch eventuellt någon msk
  • bär säsongens
  • citronmeliss

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skär chokladen i mindre bitar. Lägg den i en skål som tål värme. Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta i vattenbadet under omrörning. Chokladen ska bara precis smälta, den är värmekänslig.

2
Vispa upp ägget. Tillsätt chokladen under fortsatt kraftig vispning. Rör ner Kesella och eventuellt punsch.

3
Vispa grädden till skum. Rör ner den i chokladsmeten.

4
Fördela chokladen i 6 portionsglas. Ställ dem kallt minst 2 timmar.

5
Garnera med färska bär och citronmeliss.

Scroll to Top