Skördesoppa med falukorv

En härlig soppa nu när tillgången på rotfrukter och grönsaker är som bäst.

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 3 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 200 g broccoli
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 400 g falukorv
  • salt och peppar
  • ost ca 1 dl riven
  • gräslök

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och skiva purjolken. Skala morötterna och skär dem i slantar. Skala palsternacka och rotselleri. Tärna dem. Dela broccolin i buketter. Skiva falukorven och dela skivorna.

2
Fräs alla grönsakerna utom broccoli i lite matfett. Tillsätt buljongen och låt soppan koka på svag värme under lock ca 10-15 minuter.

3
Tillsätt broccoli och korv. Koka upp soppan på nytt och låt den koka tills broccolin är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Bjud riven ost och hackad gräslök till.

Scroll to Top