Nudelsoppa med frikadeller

En soppa med typiska smaker från Asien.

Du behöver

  • 300 g skinkfärs
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • lime rivet skal av 1/2
  • 1 tsk potatismjöl

Soppa:

5 st schalottenlökar
150 g champinjoner
1 st bambuskott
1 l hönsbuljong
1/2-1 st röd chili
1 msk ljus soja
1 tsk ingefärspasta
saft skal och av 1
150 g risnudlar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryt nudlarna i mindre bitar. Lägg dem i en skål. Häll kokande vatten över och låt dem stå ca 10 minuter. Häll bort vattnet.

2
Rör samman färsen till frikadellerna med soja, salt, peppar, limeskal och potatismjöl. Forma små runda bullar med vattensköljda händer. Lägg bullarna åt sidan.

3
Skala lökarna och skiva dem tunt. Ansa svampen och skiva den. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har “kokat” in.

4
Låt bambuskotten rinna av och rör ner dem i kastrullen.

5
Ta bort kärnor och hinnor från chilin. Skär den i tunna ringar.

6
Lägg ner chili, soja, ingefärspasta, skal och saft av lime. Späd med buljongen. Låt allt koka upp och koka på svag värme ca 8-10 minuter.

7
Lägg ner frikadellerna i soppan och koka ytterligare ca 8-10 minuter.

8
Lägg i nudlarna och låt soppan koka upp på nytt. Smaka av.


Kommentar:
Vill du ha kortare pasta eller nudlar går det lättast att bryta dem innan de kokas. Färsk pasta eller nudlar har kortare koktid än torkad.

Scroll to Top