Du behöver
Deg:
3 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
150 g smör eller margarin
2.5 msk kallt vatten
Fyllning:
400 g köttfärs
1.5 msk smör eller margarin
1 st lök hackad gul
1 st burk champinjoner ca 200 g
1 st paprika strimlad
2 msk vetemjöl
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
2 dl gräddfil
Pensling:
ägg
Använd alltid kallt matfett, då är det enklare att göra degen. Gör den gärna i matberedaren om du har en sådan. Av smör får du det allra sprödaste pajskalet. Du kan göra större sats av degen när du ändå håller på och frysa in i lagom stora paket. Låt gärna degen stå utkavlad i pajformen i kylskåpet en stund så håller den formen bättre. Sätt gärna en folieremsa runt kanten när du förgräddar pajskalet. Då glider inte degen ner.