Solbullar II

Solrosfrön ger brödet god smak och det blir dessutom fiberrikt.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • matbrödsmjöl ca 13 dl ljust

Pensling:

ägg
solrosfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1
Värm olja och mjölk till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.

2
Tillsätt solrosfrön, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i ca 24 delar som formas till runda bullar.

4
Lägg bullarna på smorda plåtar och jäs ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö på solrosfrön. Grädda ca 12 minuter i mitten av ugnen. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.

Scroll to Top