Du behöver
- 450 g biff utskuren
- 1 st purjolök
- 1 st burk vattenkastanjer
- 1 pkt sockerärter
- 1 st burk minimajs
- 9 st cocktailtomater
Sås:
1.5 dl tomatjuice
2 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk farinsocker
2 msk ostronsås
1/2-1 tsk sambal oelek
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Häll tomatjuicen till såsen i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, farinsocker, ostronsås och sambal oelek. Värm det så att buljongtärningen smälter.
2
Strimla biffen fint, ansa och strimla purjolöken. Låt vattenkastanjerna rinna av och skär dem i tunna skivor. Tina sockerärterna och låt majskolvarna rinna av.
3
Hetta upp woken ordentligt (det går lika bra med en stor stekpanna om du inte har någon wok). Tillsätt lite matolja och fräs cirka hälften av köttet under omrörning ca 2-3 minuter. Ta upp det och fräs resten av köttet. Ta upp det. Fräs purjolök och vattenkastanjer i lite matolja ca 2-3 minuter.
4
Lägg ner köttet igen i woken tillsammans med sockerärter och minimajs. Späd med såsen. Låt allt puttra samman 3-4 minuter. Tillsätt cocktailtomaterna och låt dem bli varma.