Fylld squash med bönsalsa

Ät eventuellt kokt ris till eller gott bröd.

Du behöver

  • 0.5 st squash
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 100 g keso
  • 0.5 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 msk bröd rivet vitt

Bönsalsa:

0.25 st röd paprika
0.5 st vitlöksklyfta
0.25 st kidneybönor burk röda
0.5 st tomat
salt och peppar

Ugn: 250°

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Dela squashen på längden. Gröp ur den med en sked. Lägg squashen i en lätt smord eldfast form och stek den mitt i ugnen ca 5 minuter.

2
Finhacka squashköttet och rör samman det med pressad vitlök, keso och timjan. Smaka av med salt och peppar.

3
Fyll squashen med kesoröran och strö över rivet bröd.

4
Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

5
Kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär vitlöken tunt. Fräs lök och paprika i 1 tsk matfett tills det mjuknar.

6
Tärna tomaten. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönor och tomat i grytan. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av med salt och peppar. Ät squashen tillsammans med bönsalsan.

Scroll to Top