Du behöver
- 0.5 st squash
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 100 g keso
- 0.5 tsk timjan
- salt och peppar
- 1 msk bröd rivet vitt
Bönsalsa:
0.25 st röd paprika
0.5 st vitlöksklyfta
0.25 st kidneybönor burk röda
0.5 st tomat
salt och peppar
Ugn: 250°
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Dela squashen på längden. Gröp ur den med en sked. Lägg squashen i en lätt smord eldfast form och stek den mitt i ugnen ca 5 minuter.
2
Finhacka squashköttet och rör samman det med pressad vitlök, keso och timjan. Smaka av med salt och peppar.
3
Fyll squashen med kesoröran och strö över rivet bröd.
4
Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
5
Kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär vitlöken tunt. Fräs lök och paprika i 1 tsk matfett tills det mjuknar.
6
Tärna tomaten. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönor och tomat i grytan. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av med salt och peppar. Ät squashen tillsammans med bönsalsan.