Paprikahalvor fyllda med höstsvamp

En förrätt som går utmärkt att förbereda och gratinera i sista minuten. Godast är om man har egen hemplockad skogssvamp.

Du behöver

  • paprika gärna i olika färger

Stuvning:

1 st lök liten finhackad gul
svamp gärna Karljohan
50 g smör eller margarin
2.5 msk vetemjöl
3 dl grädde eller gräddmjölk
0.5 tsk salt
0.5 krm vitpeppar
sherry ev en skvätt torr

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Dela paprikorna. Gröpa ur allt det lösa.

2
Fräs lök och svamp i matfett tills det “knäpper” i svampen. Strö över mjöl och rör om. Späd med vätskan och sjud ca 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt sherry.

3
Fyll paprikahalvorna med stuvningen. Hit går rätten att förbereda.

4
Gratinera ca 7-10 minuter i ugnen. Lägg upp paprikorna på en tallrik. Garnera eventuellt med persilja.


Kommentar:
Ibland lägger jag också en skiva kallt kött på tallriken tillsammans med paprikan, det kan vara rökt kalkon eller rökt skinka.

Scroll to Top