Italiensk soppa med Crostini

En mustig soppa att äta med rostade brödskivor till.

Du behöver

  • 0.5 st bönor burk vita i tomatsås
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 st potatis
  • 1 st morot
  • 0.5 st gul lök
  • basilika
  • salt och peppar

Crostini:

2 skiva baguette
0.5 st vitlöksklyfta
cocktailtomater ca 8
0.5 msk färsk basilika
salt och peppar

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala potatis och morot. Tärna potatisen och skär moroten i slantar. Skala och skiva löken.

2
Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt buljongen. Låt det koka på svag värme ca 15-20 minuter tills potatisen är knappt mjuk.

3
Tillsätt bönorna, krossad vitlök och basilika. Låt soppan puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär 2 baguetteskivor ganska tunt på snedden.

5
Tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och tomater i lite olivolja några minuter. Krydda med salt, peppar och basilika.

6
Rosta brödet och fördela tomatröran ovanpå.

Scroll to Top