Du behöver
- 0.5 st bönor burk vita i tomatsås
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 st potatis
- 1 st morot
- 0.5 st gul lök
- basilika
- salt och peppar
Crostini:
2 skiva baguette
0.5 st vitlöksklyfta
cocktailtomater ca 8
0.5 msk färsk basilika
salt och peppar
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala potatis och morot. Tärna potatisen och skär moroten i slantar. Skala och skiva löken.
2
Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt buljongen. Låt det koka på svag värme ca 15-20 minuter tills potatisen är knappt mjuk.
3
Tillsätt bönorna, krossad vitlök och basilika. Låt soppan puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär 2 baguetteskivor ganska tunt på snedden.
5
Tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och tomater i lite olivolja några minuter. Krydda med salt, peppar och basilika.
6
Rosta brödet och fördela tomatröran ovanpå.