Du behöver
- 800 g räkor med skal
- 150 g broccolibuketter
- 2.5 dl avorioris
- 3 st schalottenlökar
- 5 dl fiskbuljong
- 1 dl vin torrt vitt
- 1 pkt saffran
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 msk parmesanost riven
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina räkorna och skala dem. Dela broccolin i små buketter. Skala och finhacka löken.
2
Fräs lök och ris i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
3
Tillsätt cirka hälften av buljongen och låt den koka in på svag värme. Tillsätt resten av buljongen och låt den koka in. Tillsätt vinet och låt det koka in. Rör då och då i riset.
4
Tillsätt grädde, saffran och broccoli. Låt det koka ca 5 minuter.
5
Rör ner parmesanost och räkor. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av.