Fyllda cannelloni

Använder du färska lasagneplattor och färdig Arlas ostsås så går det lättare och snabbare att laga till den här goda middagen.

Du behöver

  • 1 pkt lasagneplattor
  • 1 st ostsås

Fyllning:

400 g blandfärs
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
250 g bladspenat djupfryst
2 st ägg
2 msk parmesanost nyriven
salt och peppar
0.5 tsk basilika
0.5 tsk oregano

Tomatsås:

0.5 st lök finhackad
1 st vitlöksklyfta liten
1 st burk krossade tomater
1 tsk socker
salt och peppar

Gratinering:

ost ca 1 dl riven
flytande margarin

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina spenaten och krama ur vätskan. Grovhacka den. Fräs spenaten på ganska hög värme i lite matfett tillsammans med oregano, basilika, salt och peppar, 3-5 minuter.

2
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och pressad vitlök, bryn allt jämnt smuligt. Krydda med salt och peppar. Ta järnet från värmen.

3
Tillsätt spenat, ägg och parmesanost i färsen. Rör om och smaka av.

4
Skär lasagneplattan i ca 8-10 bitar. Fördela färsen i dem. Rulla ihop.

5
Skala och hacka löken till tomatsåsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt tomatkrosset, pressad vitlök och socker. Låt puttra samman 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6
Häll hälften av tomatsåsen i en smord eldfast form. Lägg hälften av cannelonnirullarna över. Täck med hälften av ostsåsen.

7
Lägg resten av rullarna över. Täck med tomatsås och sist ostsås. Strö över riven ost och ringla över lite margarin.

8
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fin färg. Bjud en sallad till.

Scroll to Top