Du behöver
- 4 skiva vitt formbröd
- 3 st böckling
- 1 pkt bladspenat djupfryst
- purjolök ca 1 dl finstrimlad
- 1.5 dl majonnäs
- 2 st äggvitor
- salt och peppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tina spenaten och krama ur vätskan. Ansa och strimla purjolöken.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med några minuter. Krydda med salt och peppar.
3
Befria böcklingen från skinn och ben. Dela filéerna i små bitar och mosa dem. Rör ner böcklingen i majonnäsen.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner böcklingröran.
5
Kantskär eventuellt brödskivorna. Täck dem med spenaten. Fördela böcklingröran över dem.
6
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera eventuellt med citronklyftor och dillvippa.
Vill du göra det ännu lättare för dig kan du istället för böcklingar använda 1 tub böcklingpastej (ca 150 g).