Dubbel smörgåslycka

Mättande smörgås som passar fint som vickningsrätt.

Du behöver

  • 8 skiva vitt formbröd
  • 4 tsk senap
  • 150 g skinka rökt
  • 200 g kantareller eller 1 burk konserverade
  • salt peppar, oregano

Ostsås:

1 msk smör eller margarin
1.5 msk vetemjöl
2.5 dl mjölk
1 st äggula
3 msk grädde
1 dl riven ost
salt och peppar

Garnering:

paprikaringar tunna
färsk oregano

Ugn: 225°

Gör så här

1
Kantskär eventuellt brödskivorna och rosta dem lätt. Bred senap över 4 skivor. Strimla skinkan och fördela den över.

2
Ansa svampen eller låt den rinna av. Fräs svampen i lite matfett tills det knäpper i den. Krydda försiktigt med salt, peppar och oregano. Fördela svampen över skinkan. Täck med de resterande brödskivorna och tryck till.

3
Smält matfettet till såsen. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken och låt det koka på svag värme under omrörning ca 3-5 minuter. Rör ut äggulan med grädde. Vispa ner det i såsen. Ta kastrullen från värmen.

4
Rör ner osten och låt den smälta. Smaka av.

5
Häll såsen över mackorna och gratinera mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills mackorna har fin färg.

6
Garnera med fint skivad paprikaringar och färsk oregano.

Scroll to Top