Vickningslängd

En varm macka för finsmakaren.

Du behöver

  • 4 skiva bröd vitt skuret på längden
  • 500 g räkor med skal
  • 1 st musslor (200 g)
  • 8 st sparrisstänger djupfrysta
  • 300 g champinjoner färska

Sås:

2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 st schalottenlökar
1 dl vin torrt vitt
grädde ca 2-3 dl
1 st äggula
salt och peppar
dill finklippt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Tina sparrisen. Ansa och skiva svampen.

2
Skala lökarna och finhacka dem. Fräs löken i lite matfett tills den är blank och mjuk.

3
Strö över mjölet och rör om. Späd med vin och grädde, i omgångar. Låt såsen koka upp under omrörning och koka några minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt och peppar.

4
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan.

5
Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har “kokat” in.

6
Kantskär eventuellt brödskivorna. Täck dem med svampen. Fördela musslor och räkor i rader över svampen. Lägg sparrisstänglarna mellan skaldjuren.

7
Häll över såsen så att den rinner ner mellan skaldjuren. Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

8
Strö över finklippt dill.

Scroll to Top