Mustig fisksoppa (av Kerstin i Sala)

Jag brukar bjuda någon dansvän på denna rätt innan vi åker på dans eller bara som en god supé i trevligt sällskap. Då bjuder jag även på något gott vitt vin.

Du behöver

  • 1 pkt fisk (400 g t ex torsk)
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl vatten (kan med fördel utbytas mot vitt vin)
  • 1.5 dl grädde
  • 1 st saffran påse
  • 1 st burk Findus Tomatsoppa 300 g
  • 2 st räkor hg
  • 0.5 dl dill
  • smör eller margarin

Gör så här

1
Tina fisken så att den går att skära i tärningar.

2
Finhacka löken och vitlöken.

3
Smält smöret och lägg ner löken och fräs på svag värme så det inte får någon färg.

4
Späd med vatten/vin och grädde.

5
Koka upp, tillsätt fisk och stött saffran.

6
Låt sjuda tills fisken är färdig, ca 10 min.

7
Tillsätt tomatsoppan och dillen, låt det bli genomvarmt.

8
Till sist tillsätts de skalade räkorna.

9
Servera gärna med något gott bröd.

Scroll to Top