Sjömannens Hönötårta

Med det "äkta" brödet från västkusten och med fyllning av tonfisk, musslor och dessutom med räkor i mängd blir det här en riktig västkusttårta.

Du behöver

  • 2 pkt Hönökaka (6 skivor)

Fyllning:

2 st burkar lättonfisk ca 185 g
2 st musslor ca 225 g
3 st ägg hårdkokta hackade
2 dl majonnäs gärna lätt
2 dl lätt crème fraiche
1.5 msk chilisås
1.5 msk senap
1 tsk salt
dill finklippt

Garnering:

2.5 dl lätt crème fraiche
skalade räkor så många du har råd till
citron
dill

Det här behövs för ca 12-14 bitar:

Gör så här

1
Fukta brödet med lite vatten från en blomspruta. Lägg 2 halvor som en rund botten.

2
Blanda fyllningen av alla ingredienserna. Bred hälften av den på tårtbotten. Täck med 2 skivor.

3
Bred på resten av fyllningen och täck med de 2 sista skivorna.

4
Bred creme fraiche över tårtan och garnera som på bilden eller efter egen fantasi. (På bilden är det 1 kg räkor.)


Kommentar:
Tårtan kan läggas ihop dagen innan den ska ätas, men garnera den samma dag, som kalaset är. Det är enkelt att göra tårtan hälften så stor som en halvmåne. Minska alltså alla ingredienser till hälften.

Scroll to Top