Du behöver
- 0.5 st vaniljstång
- 3 dl kaffegrädde
- 2 st äggulor
- 2 msk socker
- 2 tsk potatismjöl
- 1.5 dl vispgrädde
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skär upp vaniljstången på längden. Lägg ner vaniljstången i en kastrull tillsammans med grädden. Låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt det stå ca 15 minuter.
2
Ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna. Lägg tillbaka dem i kastrullen.
3
Rör samman äggulorna med socker, potatismjöl och lite av vaniljgrädden. Häll tillbaka smeten i kastrullen. Låt det sjuda på svag värme under omrörning tills såsen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt såsen kallna.
4
Vispa grädden till skum och rör ner grädden i den kalla såsen.
Använd inte stålvisp i en aluminiumkastrull, då kan såsen lätt bli gråaktig.