Vaniljsås

På bilden syns även äppelpaj. Den hittar du som separat recept.

Du behöver

  • 0.5 st vaniljstång
  • 3 dl kaffegrädde
  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1.5 dl vispgrädde

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skär upp vaniljstången på längden. Lägg ner vaniljstången i en kastrull tillsammans med grädden. Låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt det stå ca 15 minuter.

2
Ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna. Lägg tillbaka dem i kastrullen.

3
Rör samman äggulorna med socker, potatismjöl och lite av vaniljgrädden. Häll tillbaka smeten i kastrullen. Låt det sjuda på svag värme under omrörning tills såsen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt såsen kallna.

4
Vispa grädden till skum och rör ner grädden i den kalla såsen.


Kommentar:
Använd inte stålvisp i en aluminiumkastrull, då kan såsen lätt bli gråaktig.

Scroll to Top