Du behöver
- 4.5 st nötkött t ex grytbitar
- 3 st lökar stora gula hackade
- 3 msk smör eller margarin
- 2.5 tsk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 1.5 l buljong (tärning)
- 6 st potatis medelstora
- salt ca 1 tsk
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
Garnering:
paprika röd och/eller grön
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i små tärningar. Bryn dem i matfett och på slutet av stekningen får löken steka med.
2
Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och buljong. Koka soppan under lock i ca 30 minuter.
3
Skala och tärna potatisen. Blanda ner dem i soppan och koka i ytterligare ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och vitlök. Garnera med paprikaringar. Servera soppan rykande het med ostsmörgås.
Du kan byta ut nötköttet mot fläskkött – koka då soppan i 15 + 10 minuter. Köttfärs kan också användas. Då behöver soppan endast koka sammanlagt ca 20 minuter.