Pasta med parmaskinka

Parmaskinka, vitlök och pasta är typiskt italienskt.

Du behöver

  • 200 g parmaskinka
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 5 st marinerade soltorkade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 4 st tagliatelle port nykokt grön
  • basilika
  • cocktailtomater

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla ca 150 g av skinkan. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna marinerade tomater.

2
Fräs lök, parmaskinka, paprika och tomater i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

3
Tillsätt matlagningsgrädde och vatten. Låt det koka några minuter. Krydda med basilika, pressad vitlök och eventuellt salt. Smaka av.

4
Blanda såsen med den nykokta pastan. Bjud resterande skinka, cocktailtomater och nyriven parmesanost till.

Scroll to Top