Du behöver
- 200 g parmaskinka
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 5 st marinerade soltorkade tomater
- 2 st vitlöksklyftor
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 0.5 dl vatten
- 4 st tagliatelle port nykokt grön
- basilika
- cocktailtomater
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla ca 150 g av skinkan. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna marinerade tomater.
2
Fräs lök, parmaskinka, paprika och tomater i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
3
Tillsätt matlagningsgrädde och vatten. Låt det koka några minuter. Krydda med basilika, pressad vitlök och eventuellt salt. Smaka av.
4
Blanda såsen med den nykokta pastan. Bjud resterande skinka, cocktailtomater och nyriven parmesanost till.