Fruktkaka (av Marie i Bara)

Denna kaka är som klippt och skuren för sommarens alla frukter. Mycket god och lite knaprig på ytan.

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl mjöl
  • margarin
  • pärlsocker
  • frukt syrlig

Det här behövs till ca 14-18 bitar:

Gör så här

1
Sätt ugnen på knappt 200 grader.

2
Smöra, bröa en avtagbar form. Rör samman ägg och socker. Tillsätt mjölet efter hand. Häll smeten i formen. Täck ytan med klyftor av t ex äpplen, kluvna plommon, rabarber i bitar eller vad vad man har i syrlig fruktväg. Täck frukten med kallt margarin (använd osthyveln). Sist ett snötäcke av pärlsocker.

3
Grädda ca 40 min i mitten.

4
Serveras lite ljummen med vaniljglass eller vaniljsås. Det går även bra att servera den rumstempererad med grädde.

Scroll to Top