Pepparkaksparfait med citrussallad I

Vi smaksätter en smarrig parfait med lite av julens pepparkakor.

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk sirap mörk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm nejlika
  • 2 krm kanel
  • 10 st pepparkakor

Citrussallad:

3 st apelsiner
3 st satsumas
2 st lime
2 st blodapelsin
1/2-1 dl apelsinlikör
pepparmynta

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Ta den från värmen och låt den kallna. Rör då och då i krämen.

2
Grovhacka pepparkakorna och rör ner dem i krämen tillsammans med ingefära, kanel och nejlika.

3
Vispa grädden tjock och rör ner den i krämen.

4
Fördela krämen i 6 portionsformar eller i en större form och frys krämen minst 4-5 timmar.

5
Skala citrusfrukterna med vass kniv och skär loss hinnfria klyftor. Lägg dem i en skål och häll över likör. Blanda ner några myntablad. Ställ kallt några timmar.

6
Ta fram parfaiten 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och bjud citrussalladen till.

Scroll to Top