Du behöver
- 4 st äggulor
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 2 msk sirap mörk
- 3 dl vispgrädde
- 1 krm ingefära
- 1 krm nejlika
- 2 krm kanel
- 10 st pepparkakor
Citrussallad:
3 st apelsiner
3 st satsumas
2 st lime
2 st blodapelsin
1/2-1 dl apelsinlikör
pepparmynta
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Ta den från värmen och låt den kallna. Rör då och då i krämen.
2
Grovhacka pepparkakorna och rör ner dem i krämen tillsammans med ingefära, kanel och nejlika.
3
Vispa grädden tjock och rör ner den i krämen.
4
Fördela krämen i 6 portionsformar eller i en större form och frys krämen minst 4-5 timmar.
5
Skala citrusfrukterna med vass kniv och skär loss hinnfria klyftor. Lägg dem i en skål och häll över likör. Blanda ner några myntablad. Ställ kallt några timmar.
6
Ta fram parfaiten 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och bjud citrussalladen till.