Provencalskt revbensspjäll

Med "provencale" i namnet förstås, att det ingår vitlök. Denna kan man givetvis utesluta, om man inte tycker om den.

Du behöver

  • 1 kg revbensspjäll tjocka
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Stöt sönder örtkrddorna. Pensla köttet med smöret och gnid in med örtkryddor, vitlök, salt och peppar.

2
Lägg revbenet i en liten långpanna eller ugnssäker form med bensidan uppåt. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter.

3
Vänd köttet och stek färdigt med köttsidan upp i ca 60 minuter.

4
Skär upp revbensspjället mellan revbenen och servera med rödkål och en god senap.

Scroll to Top