Du behöver
- 6 st apelsiner
- 2 st gröna druvor
- 1 pkt hallon ca 250 g
- socker efter smak
Kanderade valnötter
100 g valnötter hela
Kanderingslag:
1.5 dl socker
2 msk vatten
0.5 tsk ättika
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skala apelsinerna och ta bort den vita hinnan. Skiva dem tunt och skär dem i halvor.
2
Halvera de sköljda druvorna och ta bort kärnorna. Varva dem med apelsinskivorna i en skål.
3
Kör de tinade bären i en mixer eller mosa dem med en elvisp till en jämn puré. Sockra ev. såsen.
4
Slå såsen över jordgubbarna och bjud kanderade valnötter till.
5
Kanderade valnötter: Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull. Låt det koka kraftigt till en trådig lag, 145°. Lagen är då ljusbrun. Doppa valnötterna med hjälp av två gafflar i lagen och lägg dem på smörpapper att stelna. Förvaras i tät burk.