Frestande limekola

Längst fram från vänster ser du marsipanbröd, mandelbollar, ljus och mörk tryffel. I den bakre raden från höger, knäck, limekola och nötgott i choklad.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lime rivet skal av 2

Gör så här

1
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker, vaniljsocker och sirap. Koka utan lock tills massan klarar kulprovet. Rör då och då i smeten. Koktid ca 15 minuter i en vid kastrull och 30 minuter i en kastrull med mindre botten.

2
Smaksätt smeten med rivet limeskal. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt stelna.

3
Skär eller klipp kolan i bitar. Slå in den i papper och förvara kallt.

Scroll to Top